Наш сайт використовує кукі файли

Що таке термобілизна>
28.10.2021
1919

Що таке термобілизна

Навигация по статье

  • Як правильно обрати
  • Як носити

    Термобілизна - це спеціальний вид екіпірування, який використовується для різного виду активності: біг, спортивна ходьба, тренування на вулиці і т.д. Про те, як правильно підібрати термобілизну та як її носити – читайте у цій статті.

    Як правильно обрати

    Процес вибору термобілизни не такий складний, як може здатися. Вам потрібно визначитися з сезоном, матеріалом та розміром. Термобілизна для бігу нічим не відрізняється від будь-якої іншої термобілизни для спорту. Тут важливо спиратися на якість та зручність.

    Походження слова "термобілизна" може ввести в оману, адже "термо" означає "гріти", проте це далеко не єдина характеристика спортивної термобілизни. Цей вид одягу буває виготовлений із синтетики, натуральних тканин, або з їхньої суміші. Все залежить від умов, в яких носитимуть білизну.


    Щоб вибрати правильну і відповідну термобілизну для тренувань, необхідно пам'ятати, що це перший шар одягу, від якого залежать теплообмінні процеси організму, ваш комфорт і здоров'я. Фахівці рекомендують звертати увагу на термобілизну зі змішаного типу тканини для комфортного носіння та наявності функціональних характеристик. Повністю натуральна термобілизна може бути не вдалим вибором, адже органічні волокна не відводять вологу і не створюють правильних умов для збереження правильного рівня температури тіла.

    Розмір термобілизни в жодному разі не повинен бути впритул, бути меншим або більшим від вашого актуального розміру в одязі. Кращий варіант вибору - білизна, в якій ви комфортно почуваєтеся і можете пересуватися вільно.


    Як носити

    Термобілизна - це перший і найважливіший шар одягу, якщо говорити про екіпірування для активних видів відпочинку або спортивних занять. Професійна термобілизна служить провідником між організмом та наступними шарами спортивного одягу.

    Термобілизна потрібно надягати під інші шари одягу. На нього надягають світшоти та футболки, штани, вітровки та олімпійки. Якщо це зимові види спорту – надягніть зверху теплий костюм.

    Види

    Сучасний ринок спортивного одягу пропонує різноманітні види термобілизни для всіх видів спорту. Спортивна термобілизна поділяється на:

    • Вологовивідну
    • Теплозберігаючу
    • Гібридну

    Кожен із цих типів білизни має певні властивості, які підходять для різних умов тренувань.

    Вологовивідна спортивна термобілизна зазвичай на 100% складається з синтетичної тканини. Його основне функціональне призначення виводити зайву вологу.

    Теплозберігаюча спортивна білизна розроблена для нетривалих тренувань у холодну пору року. Така термобілизна зазвичай виготовляється або з натуральної бавовни та вовни, або з мікрофлісу або поліестеру.

    Гібридний тип термобілизни, відповідно, поєднує обидві функції. Такий тип зазвичай вибирають професіонали для активних занять на свіжому повітрі за будь-якої погоди.

    У чому відмінність термобілизни від компресійної

    Компресійна білизна та професійна термобілизна – різновиди спортивного екіпірування, які досить часто плутають. Обидва види сприяють правильному теплообміну і мають вологовідвідні якості. То в чому ж різниця?


    Компресійний спортивний одяг використовується для періоду відновлення, покращення показників спортсмена або для забезпечення комфорту. Компресійний одяг, на відміну від термобілизни, не утеплений, і в основному призначений для занять у залі або в теплу пору року.

    Чому варто купувати термобілизну в Europaw

    Вибираючи професійну спортивну термобілизну від компанії Europaw, ви отримуєте якісне та зручне екіпірування. Матеріали, які ми використовуємо для виготовлення термобілизни повністю гіпоалергенні і мають всі необхідні властивості для підтримки терморегуляції тіла спортсмена.