Наш сайт використовує кукі файли

Як зібрати свого майбутнього чемпіона на тренування>
06.01.2022
446

Як зібрати свого майбутнього чемпіона на тренування

Навігація по статті:

Чи потрібно привчати свою дитину до спорту? Якщо ви хочете, щоб ваші діти росли здоровішими, витривалішими та дисциплінованими, тоді прищеплювати любов до фізичних активностей краще з самого дитинства.

Але не змушуйте його йти на секцію, яка йому не подобається. Виберіть вид спорту, виходячи з його інтересів. Якщо йому важко зрозуміти, чим хоче займатися. Запропонуйте йому популярні його віку гри. Наприклад, багато хлопчиків люблять футбол і охоче ходять на заняття. Він розвиває у дітей командний дух та витривалість, допомагає знайти нових друзів.

Припустимо, ваш син чи донька хочуть грати у футбол. Що вам знадобиться, щоб підготувати їх до перших занять?

Яке футбольне екіпірування необхідно купити для дитини

Юному футболісту для тренувань знадобляться футболка, шорти, штани, ветровка, гетри, щитки та бутси. Спочатку можна використовувати форму, яку він носить на фізкультуру. Але краще купити спеціалізований спортивний одяг для футболу, щоб дитина відчувала себе комфортно. Важливо, щоб вона не сковувала рух під час бігу.

Дощової та прохолодної погоди вашому синові або дочці знадобиться вітровка. Вона повинна мати водовідштовхувальні властивості та вставки в сітку, щоб пропускати повітря.


Як правильно вибрати дитячу футбольну форму

Дитина багато рухатиметься і падатиме, тому купуйте екіпірування зі зносостійкої тканини. Краще зупинитися на синтетичному матеріалі, тому що він еластичний і його важче порватиме. А значить, він прослужить довше. До того ж поліестер та еластан добре відводить піт. Якщо ви не хочете, щоб ваш спортсмен промок і застудився, тоді дитяча футбольна форма з бавовни вам не підійде. Натуральне волокно швидко вбирає вологу і довго висихає.

Віддавайте перевагу моделям, які оснащені вставками із сітчастої тканини. Вона забезпечує вентиляцію, що допомагає від перегріву організму.

Як вибрати дитячі футбольні гетри та щитки

Основне навантаження у футболі припадає на ноги. Тому важливо купити якісні гетри середньої товщини, які щільно облягатимуть ногу із захисними щитками. Тонкі не підійдуть, бо можуть не витримати напруження та швидко порватися. Замовляйте гольфи із синтетичного або напівсинтетичного матеріалу, він повільно вбирає вологу. Мірити гетри краще разом із взуттям, щоб переконатися у відсутності дискомфорту.

Забезпечте вашу дитину належним захистом. Щитки необхідні, щоб убезпечити гомілки від можливих травм та пошкоджень. Їх потрібно підбирати для кожного індивідуально з огляду на особливості будови ніг. Ви також можете підібрати моделі із підкладкою, яка амортизує від ударів. Краще купити щитки з легких та міцних матеріалів, як поліестер, скловолокно або гума.

Як вибрати дитячу воротарську форму

Воротарі падають найбільше під час гри. Тому їм точно знадобляться кофта з довгими рукавами та штани для тренувань. Вони можуть бути зі спеціальними вставками для захисту та без них. Щоб застрахувати юного спортсмена від постійних садна та подряпин, вибирайте одяг із захисними доповненнями.

Штани та шорти краще брати зі вставками на стегнах з боків, бо на них вони падають найчастіше. Деякі моделі навіть створюють із вшитими накладками на коліна. Якщо їх немає, ви можете придбати наколінники окремо.

Існують також спеціальні комбінезони для воротарів, якщо ваша дитина почувається комфортніше в цілісному екіпіруванні.

Звичайно, дитяча футбольна форма воротаря не може обійтися без рукавичок. Вони допомагають захистити руки від травм, а також краще ловити та відбивати м'яч. Найчастіше їх виготовляють із латексу. Товщина залежить від їхньої вартості. Щоб правильно підібрати рукавички, виміряйте дитині обидві руки і оберіть ті, які будуть максимум на 1-2 см більше за їх довжину.


Наприкінці

Визначтеся, на який сезон ви зараз шукаєте екіпірування. Якщо вам потрібен літній набір, тоді вибирайте відповідну футболку, шорти, гетри, бутси та кепку. У зимову пору року дитині додатково знадобляться кофта або вітровка, штани та щільніші гетри. Проконсультуйтеся з тренером, щоб правильно підібрати бутси. Пам'ятайте, що для воротарів форма відрізняється. Вона йде із захисними вставками. Крім того, йому ще потрібні спеціальні рукавички.

Обираючи футбольну форму для дітей, віддавайте перевагу штучним матеріалам. Так менше шансів, що вони захворіють після тренування, якщо буде прохолодно чи вітряно.

Не заощаджуйте на захисному екіпіруванні такий, як гетри та щитки. Дитячі кістки ще не зміцніли, тому більше схильні до травм. Краще не ризикувати здоров'ям дитини.