Наш сайт використовує кукі файли

Що таке футбольна манішка>
18.11.2021
1422

Що таке футбольна манішка

Навігація по статті:

  • Способи застосування спортивних манішок
  • Види манішок

    Манішки для футболу – це тренувальне екіпірування професійних футболістів. Хоча, на перший погляд може здатися, що спортивна манішка є не найголовнішим атрибутом форми гравця, але властивості та функції цього елемента одягу переконають вас у протилежному.


    Способи застосування спортивних манішок

    У наш час манішки використовуються в основному спортсменами, але бувають випадки, коли цей вид спортивного спорядження може стати у нагоді і в звичайному житті. В основному, футбольна манішка може бути використана як спосіб поділу команд під час тренувань. Для цього купують манішки різних кольорів.

    Манішка також служить для нормалізації терморегуляції тіла. Ця частина спортивної екіпіровки одягається на футболку або лонгслів для додаткового утеплення в холодних погодних умовах. Завдяки своїм вологостійким властивостям і міцності, манішки утримують тепло і позбавляють потреби одягати ветровку або куртку. Футбольна манішка захищає одяг гравця від бруду. Її легко прати і не треба прасувати.

    Види манішок

    Існують різні види спортивних манішок, серед яких:

    • Односторонні – мають лицьову та виворітну сторону;
    • Двосторонні – мають дві лицьові сторони (найчастіше використовуються для поділу команд);
    • Накидки – манішки без бічних швів;
    • Світловідбивні – переважно використовуються працівниками спецслужб.

    Матеріал виготовлення

    Крім зовнішніх характеристик, манішка має низку корисних якостей. Для створення манішок використовують високоякісні синтетичні матеріали, які забезпечують захист від холоду та налипання бруду на основну форму гравця. Зазвичай це мікрофібра, поліестер або нейлон. Ці тканини забезпечують легкість і невагомість манішки, одночасно забезпечуючи необхідними захисними якостями. Також манішки захищають від зайвого потовиділення, допомагають підтримувати нормальну терморегуляцію тіла та забезпечують комфорт під час тренувань.


    Конструкція манішки передбачає малу кількість швів, щоб не сковувати рухів футболіста.

    Чому варто купувати манішки від Europaw

    Манішки Europaw виготовлені з високоміцного матеріалу, який справляється з холодом і спекою, сприяє правильній регуляції температури тіла і має вологовідвідні властивості. Обираючи тренувальні манішки від магазину Europaw, ви також можете кастомізувати їх, додавши до замовлення прізвище, номер гравця або емблему клубу.