Наш сайт використовує кукі файли

Відмінності парадного спортивного костюма від тренувального>
30.12.2021
365

Відмінності парадного спортивного костюма від тренувального

Навігація по статті:

Кожне змагання, турнір, чемпіонат — це пам'ятна подія для будь-якого спортсмена, і цього дня хочеться виглядати гідно. А значить, ви не можете одягнути на такий випадок свій звичайний костюм, який носите постійно на тренування. Якщо ви хочете займатися спортом професійно, потрібно подбати про повне екіпірування.

Що таке парадний спортивний костюм

Парадний спортивний костюм – це форма, яку ви одягаєте на збори та важливі заходи для спортсменів. Він допомагає почуватися впевнено та виглядати презентабельно на публіці. Якщо ви берете участь у міжнародних змаганнях, можна зобразити символіку своєї країни на формі, щоб надихнути команду.

Навіщо він потрібний?

  • виділитись серед учасників;
  • підвищити командний дух;
  • заробити на рекламі спонсорів, яку можна надрукувати за формою;
  • виглядати гідно на фотосесіях та нагородженні;
  • покращити імідж команди.

Найкраще купити спортивний костюм із поліестеру або еластану. Це еластичні матеріали, які є стійкими до навантажень і відмінно відводять вологу. Якщо ви вибираєте форму для зимових видів спорту, то зверніть увагу на варіанти з флісу. Це легка і приємна на дотик тканина, яка чудово зберігає тепло.


Крій може бути вільним або щільно облягати тіло. Все залежить від того, у чому вам зручніше. Слідкуйте за якістю крою. Рядки повинні бути рівними, нитки не повинні стирчати, якщо хочете, щоб він витримав всі навантаження і не порвався в найвідповідальніший момент. Не страшно, якщо таке станеться на тренуваннях. Але на важливих спортивних подіях це може спричинити поразку.

Кольорова палітра така ж широка, як і для тренувального екіпірування. Але якщо ви плануєте брати участь у міжнаціональних змаганнях, тоді краще одразу купити костюм із використанням національних кольорів України. Це покаже вашу патріотичність та виділить серед інших учасників.

Відмінності від тренувального спортивного костюма

Тренувальний спортивний костюм призначений для регулярних занять спортом. Ви можете вибрати будь-яке забарвлення, яке вам близьке. Головне, щоб він ідеально підходив за розміром, і вам було максимально зручно рухатися в ньому.

Основна різниця між тренувальною та парадною формою – це зовнішній вигляд. Для тренувань можна купити будь-який жіночий або чоловічий спортивний костюм, який вам подобається за дизайном та зручністю. Коли ви представляєте своє місто або країну на чемпіонатах, ви не можете виступати будь-чим. Екіпірування має виглядати новим, без потертостей і розтяжок, і в одному стилі з усією командою.

Чи є відмінності у їхній вартості? Тут все залежить від ваших особистих переваг та фінансових можливостей. Ви будете часто використовувати тренувальний костюм, тому він швидко зношуватиметься. А значить логічно придбати не найдорожчий. Але не варто економити на парадному, тому що його міцність і презентабельний вигляд можуть відбиватися на вашій впевненості та якості виступу.


Висновки

Якщо ви плануєте брати участь у змаганнях, вам потрібен тренувальний та парадний спортивні костюми. Вони відрізняються тим, що форму для тренувань ви використовуватимете набагато частіше, тому не так важливий її дизайн і вартість. Чого не скажеш про екіпірування для виїзних заходів, де ваш костюм відображає ваш імідж та рівень підготовленості.

На заняттях немає сильної необхідності почуватися впевнено, як на змаганнях, де вас усі оцінюють. Відомо, що зовнішній вигляд впливає на внутрішнє самовідчуття. Якісний та презентабельний спортивний одяг допомагає почуватися комфортніше та рішуче.